Classification Of Cpg Island And Promoter Regions Using Rare K-Mer Motifs - Mohamed Hashim, Ezzeddin Kamil (2015)
Analisis empirikal ke atas k-mer DNA telah terbukti berkesan untuk mencari elemen-elemen berfungsi dalam genom manusia. Di antara kajian empirikal tersebut, k-mer jarang (RKM) adalah subjek yang sangat menarik untuk dikaji disebabkan ciri jujukan unik yang ada pada mereka.