Synthesis And Activity Studies Of Novel Dispiro Pyrrolidine Compounds As Potential Antimycobacterial Agents - Ang , Chee Wei (2015)
Sekumpulan dispiro pirolidina yang mengandungi lima puluh dua sebatian telah berjaya disintesis dengan menggunakan penambahan siklo 1,3 dwikutub. Tindak balas ini terbukti sangat regioselektif, menghasilkan satu set regioisomer sahaja sebagai produk.