Development And Application Of Dengue Virus Ns2b/Ns3 Protease Inhibition Assay Using Alphascreen® Technology. - Abduraman, Muhammad Asyraf (2015)
Penyakit denggi yang disebabkan oleh virus denggi merupakan suatu masalah kesihatan di peringkat global. Protease NS2B/NS3 merupakan protein bukan struktur yang memainkan peranan penting dalam replikasi dan kematangan virus denggi.