In Vitro Evaluation Of Antifungal, Antioxidant And Cytotoxicity Activity Of Couroupita Guianensis With Identification Of Antifungal Active Fraction - Sivapragasam, Gothai (2015)
Kajian ini telah dijalankan untuk menilai antikulat, antioksidan dan sitotoksiti aktiviti ekstrak bunga dari C. guianensis . Ekstrak ini dipilih daripada 125 ekstrak tumbuhan perubatan tempatan dengan kaedah cakera resapan terhadap Streptococcus aureus , E. coli dan C. albicans.