Enhancement In Resistivity Resolution Based On Data Amalgamation Technique - Bery, Andy Anderson (2015)
Kaedah pengimejan kerintangan 2-D menentukan taburan kerintangan pada bawah permukaan Bumi. Peningkatan dalam kualiti data kerintagan 2-D dilakukan menggunakan kaedah penggabungan tahap data (DLA) berdasarkan pertindihan tahap data dengan kombinasi dua susunatur berlainan.