Investigating The Purchase Intention Of House Buyers‟ In Choosing Between Sell Then Build (Stb) Or Build Then Sell (Bts) House - Jusoh, Mohd Hanafi (2015)
Industri perumahan negara telah berkembang dengan pesat semenjak pelaksanaan Rancangan Malaysia Pertama yang bermula dari tahun 1966 sehingga 1970. Dalam konteks ekonomi pasaran bebas, kerajaan Malaysia telah membenarkan pemaju-pemaju perumahan merancang perniagaan mereka untuk memenuhi permintaan pembeli rumah.