A Study On Language Learning Strategies Among Male And Female Malaysian University Students - Bahraminezhad Jooneghani, Razieh (2015)
Penyelidikan mengunakan strategi telah terbukti signifikan dan berguna di dalam strategi pembelajaran bahasa (LLS) untuk pelajar ESL. Tujuan tesis ini adalah untuk mengkaji sekiranya terdapat perbezaan yang signifikan di antara dua kumpulan pelajar iaitu lelaki dan wanita di tiga buah universiti tempatan di dalam mengunakan kes strategi.