Translation Competences, Translators’ Needs, And Translation Market Standards And Demands : Views Of Professional Translators - Esfandiari, Mohammad Reza (2015)
Program latihan penterjemah telah berkembang secara meluas selaras dengan keperluan terhadap komunikasi antara budaya. Akibatnya, terdapat pendapat yang menyatakan bahawa latihan bagi penterjemah sepatutnya berlandaskan asas pendidikan yang sesuai.