Effects Of Oil Palm Decanter Cake On Growth Of Selected Vegetables - Embrandiri, Asha (2016)
Kek Dekanter (DC) merupakan salah satu sisa yang terhasil semasa pemprosesan minyak sawit. Kajian lepas telah menunjukkan kandungan nutrien yang tinggi dalam DC berpotensi untuk dijadikan sebagai sumber bekalan nutrien untuk pertumbuhan tanaman.