Development Of The Comprehensive Community-Based Model For Managing Dementia Patients With Bpsd In A Rural Area In Thailand - Hanrinth, Rodchares (2015)

(untitled)
Simptom kelakuan dan psikologi demensia (BPSD) adalah biasa dalam kalangan pesakit demensia dan merupakan salah satu daripada sebab-sebab yang membebankan pengasuh. Ketiadaan kemudahan penjagaan jangka panjang di luar bandar Thailand telah mewujudkan keperluan untuk penglibatan komuniti dalam pengurusan pesakit demensia dengan BPSD.