Community Participation In Cultural Heritage Tourism In Lijiang Old Town, China - Xing , Huibin (2015)
Penglibatan komuniti dianggap sebagai salah satu strategi penting untuk merealisasikan pelancongan lestari di destinasi-destinasi warisan dan budaya. Namun begitu, di kawasan membangun, penglibatan komuniti adalah sangat kurang walaupun hal ini telah diberikan perhatian dalam bidang akademik semenjak tahun1980-an lagi.