Comparison Between Physical Wedges And Virtual Wedges In Linac - Tan , Zi Xiang (2015)
Baji biasa digunakan dalam radioterapi untuk mengubahsuai isodos dan mengurangkan intensiti radiasi melintasi saiz medan. Pemecut linear SIEMENS mengandungi dua jenis baji iaitu baji fizikal dan baji maya. Baji maya mengantikan prosedur untuk memuatkan baji fizikal apabila isodos berbaji diperlukan.