Professionalism In Chinese-Language Journalism: A Comparative Study Of Journalists In China And Malaysia - Baohui, Shao (2015)
Kajian ini bertujuan untuk menganalisis situasi semasa tahap profesionalisme kewartawanan pada peringkat individu di China dan Malaysia. Data-data diperoleh daripada wartawan-wartawan yang berkhidmat untuk akhbar bahasa Cina di kedua-dua buah negara. Tiga akhbar bahasa Cina dipilih dari setiap negara berdasarkan hak pemilikan dan perwakilan akhbar-akhbar tersebut. Tiga akhbar tersebut ialah Beijing Evening, Beijing Youth Daily dan the Beijing News yang diterbitkan di Beijing, China, sementara tiga akhbar kajian Malaysia pula terdiri daripada Sin Chew Daily, Kwong Wah Yit Poh dan Oriental Daily News yang diterbitkan di Semenanjung Malaysia.