Keberkesanan Modul Bacaan Bergred Bagi Membantu Murid Linus Tegar Dalam Kemahiran Membaca Kvkv - Mohamad, Tuzana (2014)
Kajian ini dijalankan untuk menguji keberkesanan pembelajaran dan pengajaran menggunakan Modul Bacaan Bergred terhadap murid Linus tegar. Kajian ini melibatkan serami enam orang murid Linus tegar dari sebuah sekolah rendah di daerah Seberang Perai Tengah, Pulau Pinang. Dalam Kajian ini, Modul Bacaan Bergred memberi tumpuan terhadap aspek-aspek kemahiran membaca Bahasa Melayu yang melibatkan perkataan suku kata terbuka konsonan – vokal – konsonan – vokal (KVKV). Data dikumpul dan diukur melalui ujian pra, ujian pos, dan ujian-ujian sesi pembelajaran (rawatan). Data dianalisis secara diskriptif dengan menggunakan peratusan.