Relationship Between Risk Management Practices And Financial Performance Of Construction And Construction Related Firms In Pakistan - Anjum, Muhammad Shahzad (2015)
Industri pembinaan memainkan peranan yang amat penting dalam mewujudkan peluang pekerjaan kepada berjuta-juta tenaga pekerja tidak mahir dan mahir di firma bersangkutan pembinaan di dalam ekonomi membangun. Sifat dinamik dan persekitaran kerja yang berdaya saing dalam industri pembinaan serta risiko yang sangat terdedah telah memaksa firma konstituen berterusan mencari strategi bagi mengurangkan kesan buruk pelbagai jenis risiko dan meningkatkan prestasi kewangan mereka.