The Effects Of Direct Instruction Of Academic Formulas (Diaf) Framework On Academic Writing Performance At The Higher Educational Institution - Ab Manan, Nor Ashikin (2015)
Ramai pelajar yang mengikuti pendidikan peringkat tertiari di institusiinstitusi pengajian tinggi di Malaysia masih kekurangan himpunan perbendaharaan kata akademik yang seterusnya membawa kepada prestasi penulisan akademik yang lemah. Kajian ini telah membangunkan satu rangka kerja pengajaran langsung formula akademik yang digabungkan ke dalam kursus penulisan akademik.