Development Of Energy-Balanced Node Deployment Strategies To Reduce Energy Hole Problem In Wireless Sensor Networks - Asharioun, Hadi (2015)
Rangkaian sensor tanpa wayar (WSNs) banyak-ke-satu (berasaskan korona), mempunyai banyak aplikasi yang berpotensi termasuk pemantauan alam sekitar, pemantauan kesihatan bioperubatan, dan pengumpulan data.