The Effects Of Sms-Based Learning Towards Undergraduates’ Motivation And Performance - Narayanansamy, Mahalecumy (2015)
Ciri-ciri unik telefon bimbit ialah fleksibiliti dan kebolehpercayaan SMS. Ini telah memperkenalkan pedagogi inovasi baru dalam sistem pembelajaran yang sedia ada. Reka bentuk pengajaran (ID) memainkan peranan penting dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Kajian ini menyiasat keberkesanan ID berdasarkan kajian oleh Park (2011) iaitu rangka kerja pedagogi yang diubahsuai pada “mobile learning” (m-pembelajaran) terhadap motivasi pelajar sepenuh masa Pengurusan.