Level Of Service Quality Of Sme Laboratory Services On Customer Expectation - Yeow , Liang Ming (2015)
Dalam persekitaran perniagaan kini, syarikat-syarikat perkhidmatan makmal perlu memahami dan mengukur jangkaan pelanggan berdasarkan perspektif pelanggan dalam usaha untuk mengurangkan jurang dalam kualiti perkhidmatan mereka. Objektif kajian ini adalah untuk mengkaji hubungan antara kualiti perkhidmatan makmal dan jangkaan pelanggan di Malaysia dikaitkan oleh budaya. Salah satu cabaran terbesar yang dihadapi oleh makmal komersial SME hari ini adalah keperluan untuk membangunkan model perniagaan baru yang mementingkan kepada memenuhi jangkaan pelanggan.