Pengurangan Risiko Bencana Tanah Runtuh Berasaskan Penyertaan Komuniti Di Desa Mekarwangi, Kecamatan Lembang, Bandung Barat, Indonesia - Sartawa, Dede Kuswanda (2015)
Kajian Pengurangan Risiko Bencana Tanah Runtuh Berasaskan Penyertaan Komuniti di Desa Mekarwangi Kecamatan Lembang Kabupaten Bandung Barat Indonesia ini bertujuan untuk memperoleh gambaran menyeluruh berkaitan risiko (risk) bencana tanah runtuh yang meliputi ancaman, pendedahan dan kemampuan komuniti dalam penanganan bencana.