Factors Influencing Malaysian Consumers’ Purchase Intention On Enviromental Friendly Lighting Products In Malaysia - Chuar , Pei Ling (2015)
Kajian ini dijalankan dengan menunjukkan penyesuaian Teori Tingkah Laku Terancang (TPB), untuk mengkaji faktor-faktor yang mempengaruhi niat pembelian pengguna Malaysia terhadap produk lampu mesra alam (LED) dan bagaimana niat pembelian mempengaruhi kesanggupan mereka berbelanja untuk produk lampu ini. Soal selidik tadbir sendiri telah direka dengan menggunakan skala yang ditetapkan.