Public Relations Strategies For Building University And Community Engagement: A Case Study Of Southern Rajabhat Universities, Thailand - Kaeosanit, Methawee (2015)
“Jabatan Perhubungan Awam” adalah satu sektor yang sangat penting dalam setiap organisasi. Jabatan ini memainkan peranan penting dalam menyebarkan berita bermanfaat dan untuk berhubung dengan pihak-pihak berkepentingan termasuk masyarakat sekeliling mereka untuk mengambil bahagian dalam aktiviti organisasi. Universiti sebagai sebuah organisasi yang mendidik generasi muda juga harus menyediakan khidmat kepada masyarakat. Oleh itu, di Thailand, terdapat sekumpulan Universiti Rajabhat yang memenuhi keperluan masyarakat dalam pelbagai cara.