Torrefaction Of Wood Pellets Using Heat From The Producer Gas - Anuar, Muhamad Shukri (2015)
Penggasan adalah proses penukaran termo-kimia yang telah terbukti menjadi sumber yang paling boleh dipercayai untuk teknologi penukaran tenaga bagi bahan api biojisim. Berkenaan dengan kekurangan bahan api fosil, penggunaan untuk bahan api biojisim meningkat dengan hebat sebagai salah satu sumber utama tenaga yang boleh diperbaharui.