The Development And Implementation Of A Creativity Module In Art Education Among Primary School Pupils In Saudi Arabia - Al-Ghamdi, Ahmed Ibrahim (2013)
Kajian ini bertujuan untuk membentuk dan melaksanakan modul kreativiti. Lima objektif kajian yang dibentuk ialah: 1) membentuk modul kreativiti yang menggabungkan ekspresi artistik, 2) melaksanakan modul kreativiti untuk memudahkan keupayaan kreatif dalam kalangan murid Gred Lima, 3) mengenal pasti aspek dan tahap keupayaan kreatif yang dicapai murid Gred Lima, 4) mengenal pasti kesesuaian modul kreativiti berdasarkan maklum balas guru da n murid, dan 5) menentukan peranan guru Pendidikan Seni dan murid terhadap pelaksanaan modul kreativiti.