Pengaruh Kepimpinan Bersepadu Pengetua, Keadilan Organisasi Dan Penetapan Matlamat Terhadap Komitmen Guru Di Sekolah-Sekolah Di Daerah Yogyakarta - Subarino, Subarino (2015)
Kajian ini dijalankan untuk mengenal pasti pengaruh kepimpinan bersepadu, keadilan organisasi dan penetapan matlamat terhadap komitmen guru. Pengaruh mediator keadilan organisasi dan moderator penetapan matlamat terhadap hubungan antara kepimpinan bersepadu dengan komitmen guru turut dikaji. Sejumlah 365 orang guru yang dipilih secara rawak berperingkat di sekolah-sekolah menengah di daerah Yogyakarta menjadi responden kajian.