Kandungan Nutrien, Asid Lemak Dan Kualiti Pemakanan Ayam Pedaging, Ayam Kampung, Ayam Organik Dan Ayam Hutan - Ismail, Jamilah (2015)
Pada masa kini, masih kurang kajian dan maklumat berkaitan kandungan nutrien dan asid lemak daging ayam alternatif dalam kalangan masyarakat. Oleh itu, objektif kajian ini adalah menganalisis dan membandingkan kandungan nutrien dan asid lemak bagi ayam pedaging, ayam kampung, ayam organik & ayam hutan mengikut bahagian badan bagi kategori mentah dan masak dan seterusnya mengenalpasti jenis ayam dan bahagian badan yang mengandungi nutrien dan asid lemak yang baik untuk kesihatan.