Kecekapan Komunikasi Antara Budaya Mahasiswa Indonesia Dan Malaysia: Satu Kajian Kes - Moulita, Moulita (2015)
Peningkatan interaksi antara budaya Indonesia dan Malaysia khasnya dalam bidang pendidikan telah menjadi pendorong bagi dijalankan penyelidikan ini. Penyelidikan ini melibatkan mahasiswa Indonesia di Universiti Sains Malaysia (USM) dan mahasiswa Malaysia di Universiti Sumatera Utara (USU). Oleh itu, objektif kajian ialah untuk mengenal pasti faktor-faktor penghalang kepada usaha mewujudkan kecekapan komunikasi antara budaya serta menilai tahap kecekapan komunikasi antara budaya yang dimiliki mahasiswa kedua-dua negara.