Design Of 10 Ghz Negative Resistance Dielectric Resonator Oscillator - Mohammad Zaki, Syazana Basyirah (2015)
Pasaran komunikasi wayarles telah mengalami pertumbuhan yang luar biasa dan memandangkan bilangan pengguna wayarles dan jumlah gangguan RF terus meningkat, piawaian komunikasi moden memerlukan hingar fasa berprestasi unggul daripada pengayun tempatan dalam pemancar dan penerima.