Keperluan Psikososial Mangsa Pemerdagangan Manusia Dari Indonesia: Satu Kajian Kes Di Pulau Pinang, Malaysia - Syamsuddin, Syamsuddin (2015)
Pemerdagangan manusia merupakan satu isu yang sedang mendapat perhatian dunia ketika ini. Lebih daripada 2 juta orang mangsa terbabit dalam aktiviti jenayah pemerdagangan manusia di seluruh dunia. Mangsa berhadapan dengan eksploitasi dan penderaan daripada awal diambil sehingga keluar daripada situasi pemerdagangan.