Study Of Basic 22nm Transistor Technology On Sequential Circuit Using Primetime - Nik Hassan, Nik Azman (2013)
Teknologi transistor telah melalui proses skala yang pesat selama lebih daripada 30 tahun. Proses skala transistor adalah penting untuk keperluan kuasa yang rendah dan berprestasi tinggi dalam litar digital. Banyak penyelidikan dan kertas kerja telah dijalankan dan diterbitkan berdasarkan kemajuan teknologi transistor.