G1 Range Restricted Data Interpolation Using Bézier Triangular Patch - SI , PING (2015)
Pembinaan permukaan berparameter G 1 julat terhad kepada data yang semua terletak di sebelah satu satah kekangan dipertimbangkan. Permukaan interpolasi dibina secara cebis demi cebis daripada gabungan cembung tiga tampalan segi tiga Bézier kuartik. Syarat cukup untuk keselanjaran satah tangen sepanjang sempadan dua tampalan Bézier kuartik dibentangkan.