The Use Of A Modified Strategy-Based Module In Developing Creative Thinking And Self-Concept Of Low Achievers In Jordan - Abdullah Al-Badareen, Shadi Khaled (2013)
Kajian ini bertujuan menentukan keberkesanan modul berasaskan strategi yang diubah suai (MSBM) berpandukan CoRt dan SCAMPER dalam membangunkan pemikiran kreatif dan konsep kendiri dalam kalangan sampel berpencapaian rendah di Jordan. Sampel kajian terdiri daripada 160 orang pelajar tahun enam (perempuan dan lelaki) berpencapaian rendah, yang dipilih secara rawak daripada 8 buah bilik sumber di Bandar Al-mafareq. Sampel dibahagikan kepada empat kumpulan, Kumpulan eksperimen didedahkan dengan MSBM dan kumpulan kawalan pula didedahkan dengan modul berasaskan strategi semasa (CSBUM) selama 4 minggu, yang kemudiannya disusuli dengan pascaujian.