The Effect Of Ict Integration In The Use Of Inquiry Method On Pre-Service Teachers’ Achievement In Social Studies (Citizenship) Education In Nigerian Colleges Of Education - Garba, Sani (2013)
Ilham untuk kajian ini tercetus daripada kebimbangan terhadap kurangnya minat dan penggunaan ICT dalam amalan pendidikan oleh guru-guru di sekolah Nigeria. Menurut sorotan kajian, kurangnya minat guru terhadap penggunaan ICT dalam pendidikan boleh dikaitkan dengan ‘kekurangan fokus’ dan ‘tahap integrasi ICT yang rendah’ dalam pendidikan dan latihan keguruan di Nigeria.