Kajian Kesan Atribut Media Pendidikan Ke Atas Pencapaian Objektif Pembelajaran - Vivegananthan, Jayenti (1996)
Kajian ini bertujuan menentukan sejauh mana media pengajaran khususnya kesan atribut media yang tertentu dapat digunakan untuk mencapai objektif pembelajaran yang tertentu dengan penglibatan guru seminimum yang mungkin yang mana bilangan pelajar agak ramai. Keberkesanan ini cuba didapatkan secara berangka dan bukan hanya melalui perkataan-perkataan seperti tinggi, sederhana atau rendah.