Metodologi Al-Albani Dalam $!Fat $Alat At -Nab! - Shabudin, Alwi (2009)
Kepentingan solat dan kewajipan melakukannya suatu yang diketahui umum. Namun bentuk perlakuan solat yang bertepatan dengan amalan Rasulullah s.a.w suatu yang perlu diberi perhatian. Adalah suatu yang penting untuk memperhalusi kitab yang membincangkan tentang solat Nabi s.a.w berasaskan hadith yang sahih. Maka kajian ini yang bertajuk Metodologi al-Albinl Dalam $ifat $alit al-Nabl, tertumpu pada metodologi yang. digunakan oleh pengarangnya dalam menyusun kitab tersebut.