Using Kce Questioning Model In Eliciting Critical Responses In The Literature Classroom - Vairappan, Amalorpavamary (2015)
Kebolehan guru-guru dalam kaedah penyoalan untuk menggalakkan pemikiran maklumbalas kritis di dalam bidang pendidikan merupakan satu cabaran. Kajian ini mencadangkan satu model penyoalan yang dikenali sebagai Model Pengetahuan-Pembinaan-Pelaksanaan (Model KCE) dan bertujuan mengkaji keberkesanan model penyoalan ini dalam penghasilan maklumbalas kritis di dalam pengajaran komponen kesusasteraan Bahasa Inggeris di sekolah-sekolah menengah terpilih di Malaysia.