Molecular Cloning, Expression, And Characterization Of Glutathione-Stransferase As A Novel Target In Antimalarial Drug Design And Discovery - Al-Qattan, Mohammed Nooraldeen Mahmod (2015)
Glutation-S-transferase (GSTs) adalah sekumpulan enzim detoksifikasi. Plasmodium falciparum mempunyai isoform tunggal GST (PfGST) yang terlibat dalam bagi detoksifikasi heme.