Determinant Of Information Technology Project Success: The Mediating Effect Of Information Technology Governance In Banking Industry In Indonesia - Gui, Anderes (2015)
Projek Teknologi Maklumat(TM) dianggap berjaya jika ia dapat disiapkan dalam masa yang ditetapkan, memenuhi skop yang ditetapkan, tidak melebihi kos yang dianggarkan, memnuhi kualiti yang ditentukan dan memenuhi harapan pengguna.. Kajian ini mempunyai lima objektif dan ia adalah untuk mengkaji sama ada Kualiti Audit Dalaman dan Kualiti Lembaga Pengarah mempengaruhi kejayaan sesuatu projek; sama ada Kualiti Audit Dalaman dan Kualiti Lembaga Pengarah mempengaruhi Tadbir Urus TM; sama ada Tadbir Urus TM akan membawa kepada Kejayaan Projek TM dan sama ada Tadbir Urus TM boleh menjadi hubungan pengantara di antara Kualiti Audit Dalaman dan Kualiti Lembaga Pengarah kepada Kejayaan Projek TM.