Impact Of Personal Factor On Intention To Adopt I-Bill Payment: The Moderating Effect Of Information Valence - Benrit, Parichard (2015)
Peningkatan dalam pengenalan teknologi perbankan layan diri (SSBTs) di kalangan pelanggan sektor perbankan telah menyumbang kepada kepentingan untuk memahami faktor-faktor yang mempengaruhi keputusan penggunaan pelanggan. Kajian ini bertujuan untuk mengkaji faktor-faktor yang boleh mempengaruhi persepsi niat pelanggan di kalangan bukan pengamal pembayaran bil melalui talian. Selaras dengan matlamat keseluruhan, kajian ini mencadangkan faktor-faktor peribadi bagi meramalkan niat untuk mengamalkan pembayaran bil melalui talian di kalangan pelanggan bank.