Elemen-Elemen Rekabentuk Dalam Pembungkusan Kotak Rokok Generik - Ab Aziz, Nur Asfarina (2015)
Kajian ini dijalankan bertujuan untuk menganalisis elemen grafik yang ada pada rekabentuk plain packaging, juga dikenali sebagai kotak rokok generik. Pengenalan terhadap penyeragaman kotak rokok generik ini adalah bagi memastikan aktiviti promosi jenama rokok melalui medium pembungkusan dihadkan supaya dapat mengurangkan daya tarikan pada pembungkusan kotak rokok.