Stereotaip Gender Dan Pekerjaan Wanita Dalam Sektor Perhotelan Di Pulau Langkawi, Kedah - Habib Sultan, Nor Hafizan (2015)
Sektor perhotelan telah menunjukkan potensi dalam mewujudkan pekerjaan dan menggalakkan aktiviti menjana pendapatan untuk memberi manfaat kepada masyarakat tempatan di kawasan destinasi. Meskipun begitu, stereotaip gender yang berlaku dalam sektor perhotelan telah memberikan kesan yang besar kepada golongan wanita berbanding lelaki. Gender stereotaip sememangnya telah berlaku dalam sektor perhotelan.