The Effects Of Rice Straw Supplemented With Cattle Manure Vermicast On In Sacco And In Vitro Rumen Degradation - Aminu, Nasiru (2015)
Kaedah pemprosesan yang berbeza telah digunakan untuk menghasilkan bahan-bahan untuk makanan ternakan ruminan dari tinja haiwan. Proses vermikompos, alat untuk pengurusan biojisim boleh digunakan sebagai kaedah rawatan tinja. Adalah penting untuk mengkaji dinamik degradasi rumen pelbagai suapan berpotensi sebelum menggunakannya untuk merangka diet bagi ruminan.