Growth And Characterization Of Cdo Structures For Solar Cell Application - Mohammed, Mustafa Zaien (2015)
Struktur cadmium okside (CdO) yang berbeza berjaya disintesis melalui mendapan pepejal-wap (SVD) bagi serbuk Cd dan CdO dalam relau tiub kuartza mendatar di atas substrat silikon jenis-p pada suhu yang berjulat daripada 1235 K hingga 1400 K dengan aliran argon dan oksigen.