Filtered Distance Matrix For Constructing High-Throughput Multiple Sequence Alignment On Protein Data - Mohammad Abu-Hashem, Muhannad Abdul-Qader (2015)
Urutan Penjajaran Berganda (MSA) adalah satu proses yang penting dalam biologi pengkomputeran dan bioinformatik. MSA optima adalah masalah NP-keras sementara membina penjajaran optimum menggunakan pengaturcaraan dinamik merupakan masalah NP lengkap.