Properties Of Lightweight Foam Concrete With The Inclusion Of Fibres - Ahmad, Muhammad Hafiz (2015)
Konkrit ringan berbusa (LFC) adalah konkrit ringan yang terdiri daripada buburan mortar di mana gelembung udara terperangkap di dalam sturukturnya melalui penambahan ejen buih. Ketumpatan LFC yang mempunyai perbezaan besar dari 500kg/m3 hingga 1800kg/m3 menawarkan pelbagai kelebihan seperti ringan, penebat haba yang baik, penebat bunyi yang bagus dan konkrit yang berupaya mengalir bebas.