Pengaruh Amalan Pengurusan Strategik, Sokongan Pengetua Dan Perlakuan Inovatif Terhadap Prestasi Kerja Guru Sekolah Agama Rakyat Di Wilayah Yala, Thailand - Yeewae, Mayeng (2011)
Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti pengaruh amalan pengurusan strategik, sokongan pengetua dan perlakuan inovatif terhadap prestasi kerja guru Sekolah Agama Rakyat di Wilayah Yala, Thailand. Selain itu pengaruh sokongan pengetua sebagai mediator (perantara) terhadap hubungan antara amalan pengurusan strategik dalam kalangan pentadbir dan perlakuan inovatif dengan prestasi kerja guru turut dikaji.