Effect Of Integrating Lesson Study Approach In The Preparation Of Preservice Chemistry Teachers - Sulaiman, Maryam (2013)
Tujuan utama kajian ini adalah untuk mengkaji keberkesanan model Cognitive Apprenticeship melalui pendekatan Lesson Study untuk menyedia guru praperkhidmatan memperoleh pengetahuan dan kompetensi dalam pengajaran Kimia. Penyelidikan ini telah dijalankan menggunakan rekabentuk mixed-methods dinamakan model „Concurrent Embedded Experiment‟, yang menggabungkan kutipan data secara kuantitatif dan kualitatif.