Perkembangan Sosioekonomi Masyarakat India Sebelum Dan Selepas Dasar Ekonomi Baru (1957-2000) - Muniandy, M. Elangko (2015)
Kajian ini merupakan suatu penelitian tentang kedudukan sosioekonomi masyarakat India di bawah DEB. Justeru, kajian ini bertujuan untuk menganalisis kedudukan sosioekonomi masyarakat India dalam jangka masa sebelum dan selepas pelaksanaan DEB. Penyelidikan ini juga dilaksanakan dalam ruang lingkup matlamat serampang dua mata DEB iaitu membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat.