Simulation Studies Of Efficiency Enhancement Of Epitaxial Thin Film Silicon Solar Cell By Plasmonic Nanostructures - Lim , Shyue Piin (2015)
Kajian simulasi tentang kesan nanostruktur teras shell plasmonic ke atas prestasi sel solar filem nipis silikon dilaporkan. Enam nanostruktur teras shell yang dikaji ialah Ag nanoshell, Au nanoshell, Cu nanoshell, Ag-teras SiO 2-shell zarah, Au-teras SiO 2-shell zarah dan Cu-teras SiO 2-shell zarah.