Phytochemical Study, Anti-Toxoplasmosis And Antimalarial Activities Of Tinospora Crispa Miers Methanol Extract And Its Bioactive Fractions - Lee , Wei Cai (2015)
Toksoplasmosis dan malaria merupakan dua penyakit serius yang mengakibatkan bebanan terhadap kesihatan manusia. Pada masa kini, tiada banyak kemajuan yang dicapai bagi pembangunan agen-agen kimoterapeutik untuk rawatan toksoplasmosis dan malaria.